Toamna a venit și odată cu ea și schimbarea preferințelor noastre în materie de alimentație, optând mai de grabă spre alimente de sezon și preparate calde care să ne pregătească pentru noul anotimp răcoros. Din fericire, toamna poate fi considerată cea mai bogată perioadă a anului, oferindu-ne o variată gamă de legume și fructe binevenite în nutriția noastră.
În timp ce frunzele copacilor se transformă în nuanțe de cărămizu, portocaliu și galben, așa ar trebui să arate și mesele noastre. Dovleacul, morcovul, sfecla roșie, porumbul, dovlecelul și vinetele aduc culorile sezonului pe masă. Pe lângă faptul că arată foarte delicios, au, de asemenea, și beneficii pentru sănătate. Cu cât alimentația este mai colorată, cu atât este mai bine! Acest lucru se datorează faptului că există anumiți antioxidanți care apar în alimentele colorat. Pentru a obține cele mai multe beneficii, trebuie să mâncăm mai mult decât alimente verzi, cât și fructe și legume roșii, portocalii și violet!
Country Spa Health & Beauty Retreat ți-a pregătit 3 tips & tricks care te vor ajuta să treci la nutriția de toamnă:
Folosește mirodenii uscate
Ierburile proaspete și uscate reprezinte o modalitate excelentă de a adăuga atât savoare, cât și nutreienți. Ierburile au tendința de a avea niveluri mai ridicate de antioxidanți și de alți fitonutrienți decât multe tipuri de legume. Așadar, chiar dacă ai tendința șă le mănânci în cantități relativ mici, ierburile pot adăuga o mulțime de nutrienți în preparate.
Cum usuci mirodeniile? Dacă ai cultivat ierburi proaspăte în propria ta grădină în această vară (sau le-ai cumpărat de la magazin) acum este un moment minunat să le usuci pe parcursul iernii. Plante precum cimbru, oregano, maghiran, rozmarin, marar și tarhon pot fi legate în mănunchiuri mici și agățate cu capul în jos într-un dulap rece, închis, pentru a se usca. De îndată ce se sfărâmă ușor de pe tulpini, depozitează-le în recipiente mici.
Este timpul supelor
Știm cât de obositor poate fi să gătești de nenumărate ori pe săptămână. De aceea, o supă poate rezolva problema, îmbunătățindu-ți totodată nutriția. O poți prepara în cantitate mai mare și o vei putea savura chiar și câteva zile la rând. Încercă o supă de fasole consistentă, o supă cremă de dovleac sau chiar o tradițională supă de pui. Ai putea face literalmente o supa diferită în fiecare weekend pentru tot restul vieții tale și niciodată nu vei rămâne fără rețete. Metodele de preparare sunt foarte simple. Odată ce ai învățat câteva formule de bază, poți combina orice tip de legume.
Adaugă în preparate legumele sezonului
Ce poate fi mai delicios decât un preparat colorat, făcut din cele mai gustoase legume ale sezonului? Ai nenumărate variante:
Conopida – foarte gustoasă când este prăjită și asezonată cu anumite condimente precum: cumin pulbere sau coriandru măcinat.
Dovleacul și cartofii dulci – combinația aceasta este fantastică, mai ales ca bază de supă
Sfeclă roșie – cuburi de sfeclă proaspătă în salate sau supă poate fi alegerea ideală sau încearcă să o fierbi cu alte legume rădăcinoase pentru o farfurie colorată. O salată de sfeclă roșie, feta și năut poate fi pe masă în mai puțin de 5 minute.
Dacă îți dorești o metdodă completă de a te adapta la noul anotimp, încearcă programul Detox care îți va oferi atât un plan nutrițional conceput special pentru tine, cât și diverse terapii în funcție de nevoile tale.
Country Spa Health & Beauty Retreat vine în ajutorul tău cu programe holistice de detoxifiere sau slăbire perfecte pentru începutul de toamnă. Vei avea parte de o alimentație personalizată și de terapii special concepute pentru nevoile tale.
Te așteptăm la noi!