Vara aduce, pe lângă bucuria concediilor și a vremii frumoase, o gamă largă de legume și fructe benefice din numeroase puncte de vedere. Iar, pentru că la Country Spa Health & Beauty Retreat, punem accent pe tot ce este natural și organic, ne cultivăm propriile alimente pe care le transformăm, mai departe, în preparate delicioase pentru clineții noștri.
În acest sens, astăzi, am făcut o listă cu 5 super alimente de sezon pe care să le incluzi vara aceasta în alimentația ta.
- Mangold
Chiar daca nu sunt foarte cunoscute sau consumate în țara noastră, frunzele de mangold sunt consumate de mult timp în dietele mediteraneene. Acestea reprezintă un tip de sfeclă elvețiană, sfeclă de frunze, care prezintă numeroase proprietăți. Mangoldul este excelent pentru sănătatea oaselor căci conține o cantitate semnificativă de calciu, magneziu și vitamina K. De asemenea, nu doar că sunt bogate în minerale și vitamine, dar au și un conținut scăzut de calorii și de aceea, pot fi incluse cu încredere și în dietele de slăbire.
- Roșii
Roșia este foarte apreciată datorită gustului ei, dar și avantajelor pe care le oferă sănătății. Cu toate că pot fi pot fi consumate tot timpul anului, datorită culturilor din sera, valoarea lor nutritivă este mai ridicată si gustul este mai intens atunci când sunt cultivate în grădini, la soare, în lunile de vară. O porție de roșie coaptă sau proaspătă de aproximativ 150 de grame constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu.
- Castraveți
Cu puţine calorii, plin de vitamine şi minerale, castravetele contribuie atât la menţinerea frumuseţii pielii, cât şi la prevenirea efectelor nocive ale radicalilor liberi. Castraveţii conţin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina E, acid cafeic, acid folic, precum şi săruri minerale (calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu şi fier). Cu un conţinut de peste 90% apă, castraveţii sunt hidratanţi şi detoxifianţi.
- Ardei
Ardeiul verde gras şi gogoşarul sunt surse importante de vitamina A, complexul B, vitamina C, minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Este recomandat să introduci acestă legumă constant în alimentația ta. În primul rând pentru că are un conţinut scăzut de calorii, iar în al doilea rând pentru că activează metabolismul, facilitând arderea caloriilor în exces. Este preferabil să fie gătit puţin timp şi la o temperatură scăzută pentru a-şi păstra nutriţienţii.
- Dovlecel
Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, precum şi cel de fibre, promovează o scădere în greutate sănătoasă, fără ca senzaţia de foame să îşi facă simţită prezenţa prea curând. Dovlecelul este o sursă bună de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folaţi, vitaminele A, C, B1, B6, B12. De asemenea, în dovlecel găseşti cam toate grupele de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu, iar asta te va ajuta cu siguranţă să îţi menţii sănătatea fizică şi mintală.
Toate aceste legume sunt cultivate la Country Spa Health & Beauty Retreat și aștesaptă să fie degustate în preparatele noastre speciale!